Fokus

Eksplozija u kompleksu ministarstva unutrašnjih poslova u Kabulu: Najmanje četvoro poginulih, 25 povređenih

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2022

-

19:55

Eksplozija u kompleksu ministarstva unutrašnjih poslova u Kabulu: Najmanje četvoro poginulih, 25 povređenih
Eksplozija u kompleksu ministarstva unutrašnjih poslova u Kabulu: Najmanje četvoro poginulih, 25 povređenih - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje četvoro ljudi je poginulo, dok je 25 povređeno kada je danas bombaš samoubica aktivirao eksploziv u kompleksu Ministarstva unutrašnjih poslova u avganistanskoj prestonici.

Eksplozija je odjeknula popodne oko 13.30 časova po lokalnom vremenu u kompleksu Ministarstva unutrašnjih poslova na glavnom putu pored međunarodnog aerodroma u Kabulu, dok su se radnici i posetioci molili u džamiji, preneo je AP.

Portparol avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova Abdul Nafi Takor rekao je da je eksplozija odjeknula tokom molitve, kao i da su četiri vernika poginula, a da je 25 ranjeno.

Italijanska nevladina organizacija za pomoć u hitnim slučajevima koja vodi bolnicu u Kabulu saopštila je da je počela da prima pacijente oko 14 časova po lokalnom vremenu sa povredama i opekotinama.

"Neki od ranjenih prijavili su da su videli čoveka kako detonira napravu. To je samoubilački napad", rekao je direktor bolnice Dejan Panić.

Još uvek niko nije preuzeo odgovornost za ovaj incident, navodi AP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet