Fokus

Putin u razgovoru sa Si Đinpingom: Važno je da Rusija i Kina nemaju međusobne teritorijalne pretenzije

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2021

-

14:53

Putin u razgovoru sa Si Đinpingom: Važno je da Rusija i Kina nemaju međusobne teritorijalne pretenzije
Putin u razgovoru sa Si Đinpingom: Važno je da Rusija i Kina nemaju međusobne teritorijalne pretenzije - Copyright Tanjug AP/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas da je važno da Rusija i Kina nemaju međusobne teritorijalne pretenzije i da to uvažavanje počiva na pravnoj osnovi.


Putin je, u današnjem video razgovoru sa kineskim liderom Si Ðinpingom, rekao da rusko-kineski Sporazum o dobrosusedstvu, prijateljstvu i saradnji, potpisan pre 20 godina, u velikoj meri određuje aktuelno stanje bilateralnih odnosa, javlja ruska agencija TASS.

"Važno je da je konstatovano odsustvo međusobnih teritorijalnih pretenzija i odlučnost dve države da zajedničku granicu pretvore u pojas vSiečnog mira i prijateljstva", izjavio je Putin.

Ruski predsednik je, takođe, rekao da su rusko-kineski odnosi na najvišem nivou i da su primer međuvladine saradnje u 21. veku.

Naglašava da koordinacija između Rusije i Kine ima stabilizujuću ulogu na planu globalnih pitanja, u uslovima rastućih političkih previranja.

Komentari (0)

Svet