Fokus

Dvojica Palestinaca poginula na Zapadnoj obali u odvojenim sukobima sa izraelskim snagama bezbednosti

Komentari

Autor: Tanjug

09/11/2022

-

19:29

Dvojica Palestinaca poginula na Zapadnoj obali u odvojenim sukobima sa izraelskim snagama bezbednosti
Tanjug/AP/Nasser Nasser - Copyright Tanjug/AP/Nasser Nasser

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica Palestinaca su poginula u odvojenim incidentima sa izraelskim bezbednosnim snagama na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštili su palestinski zvaničnici uz ocenu da je reč o najnovijem talasu nasilja u poslednjih nekoiliko meseci.

Jedan 15-godišnji Palestinac poginuo je nakon što su izraelski vojnici u Nablusu otvorili vatru na njega, a u međuvremenu izraelske snage bezbednosti usmrtile su i 29-godišnjeg Palestinca u Aninu, zapadno od grada Dženina, saopštili su palestinski zdravstveni zvaničnici, prenosi AP.

Izraelska vojska je saopštila da su vojnici primetili kako Palestinac uništava razdelnu barijeru na Zapadnoj obali i otvorili su vatru u nameri da ga spreče.

U saopštenju izraelske vojske se navodi da su vojnici na licu mesta pružili medicinsku pomoć ranjenom Palestincu kojeg je nešto kasnije Palestinski Crveni polumesec evakuisao u obližnju bolnicu, gde je preminuo.

Šef palestinskog Crvenog polumeseca u Dženinu Mahmud al Sadi rekao je Rojtersu da je hitna pomoć pozvana da prebaci u bolnicu čoveka koji je iz vatrenog oružja ranjen u noge.

U izveštaju se podseća da je Izrael više puta bio izložen kritikama zbog upotrebe prekomerne sile protiv nenaoružanih Palestinaca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet