Fokus

Lider Severne Koreje prvi put javno pokazao svoju ćerku, prisustvovala lansiranju balističke rakete

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2022

-

09:06

Lider Severne Koreje prvi put javno pokazao svoju ćerku, prisustvovala lansiranju balističke rakete
Lider Severne Koreje prvi put javno pokazao svoju ćerku - Copyright Tanjug AP/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Severnokorejski lider Kim Džong Un je danas prvi put javno pokazao svoju ćerku, na fotografijama koje su objavili državni mediji i na kojima se vidi kako zajedno vrše inspekciju lansiranja najveće balističke rakete u toj zemlji, prenosi Rojters.

Severna Koreja je u petak probno ispalila interkontinentalnu balističku raketu Hvasong-17 , izvestila je danas državna novinska agencija KCNA. Veće iznenađenje od samog lansiranje bilo je prisustvo Kimove ćerke, čije postojanje nikada ranije nije bilo javno potvrđeno, navodi britanska agencija.

KCNA nije imenovala devojčicu, koja se vidi na fotografijama u belom kaputu kako drži za ruku svog oca dok posmatraju masivni projektil. Veruje se da Kim ima čak troje dece, dve devojčice i jednog dečaka, a američki analitičari veruju da je jedno od njih viđeno na snimcima proslave nacionalnog praznika u septembru, navodi Rojters.

Američki bivši košarkaš Denis Rodman saopštio je 2013. godine da Kim ima "bebu", ćerku po imenu Ju Ae. Nakon putovanja u Severnu Koreju te godine, Rodman je izjavio britanskom Gardijanu da je proveo vreme sa Kimom i njegovom porodicom i držao bebu.

Tanjug AP/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

 

Procenjuje se da Ju Ae sada ima oko 12-13 godina, što znači da će se za otprilike četiri do pet godina upisati na fakultet ili u vojnu službu, što bi, prema amaričkom stručnjaku za severnokorejsku političku elitu Majklu Medenu, ukazalo na mogućnost da kasnije u budućnosti ona zameni oca u rukovođenju državom ili postane njegov savetnik i "igrač iz senke", kao njena tetka Kim Jo Džong , navodi Rojters.

Severnokorejski lider je tokom jučerasnjeg nadgledanja testiranja nove interkontinentalne balističke rakete pozvao na intenzivniji razvoj strateškog naoružanja i obuku taktičkih nuklearnih jedinica, javila je državna agencija KCNA.

Tanjug AP/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

 

Kim je izjavio da najnovija proba potvrđuje da su nuklearne snage Severne Koreje sposobne da odvrate bilo kakvu nuklearnu pretnju, preneo je Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet