Fokus

Si i Haris u Bangkoku: Potrebno poboljšati odnose Kine i SAD

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2022

-

11:13

Si i Haris u Bangkoku: Potrebno poboljšati odnose Kine i SAD
Si Đinping - Copyright Tanjug AP/Bay Ismoyo/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Kineski predsednik Si Ðinping i potpredsednica SAD Kamala Haris istakli su danas u kratkom razgovoru na samitu APEK-a u Bangkoku potrebu da se poboljšaju zategnuti odnosi dve zemlje.

Si je izrazio nadu da će se dodatno povećati međusobno razumevanje između Kine i SAD i da će zajedno raditi na stabilnom razvijanju kinesko-američkih odnosa, saopštilo je kinesko ministarstvo spoljnih poslova.

Haris je prenela kineskom lideru poruku američkog predsednika Džozefa Bajdena na samitu foruma Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK), rekavši da dve zemlje moraju da održavaju otvorene linije komunikacije da bi odgovorno razmatrale međusobne odnose, rekao je zvaničnik Bele kuće, preneo je Kjodo.

To je bio prvi susret Sija i Haris, a razgovori su bili zatvoreni za javnost. Si je razgovarao s američkim predsednikom u ponedeljak tokom samita G20 na Baliju u Indoneziji.

Si je rekao da je sastanak na Baliju bio strateški i konstruktivan. Haris i Si prisustvuju dvodnevnom samitu APEK-a u glavnom gradu Tajlanda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet