Fokus

Stotine Indonežana na molitvi na otvorenom zbog zemljotresa

Komentari

Autor: Tanjug

25/11/2022

-

11:30

Stotine Indonežana na molitvi na otvorenom zbog zemljotresa
Stotine Indonežana na molitvi na otvorenom zbog zemljotresa - Copyright Tanjug AP/Achmad Ibrahim

veličina teksta

Aa Aa

Stotine Indonežana molilo se danas na ulicama Čiandžura, nakon što je zemljotres, u kojem je poginulo gotovo 300 ljudi, sravnio sa zemljom taj grad u zapadnoj Javi.

Muslimanski sveštenik Muhamad Džamhur predvodio je zajedničku molitvu na otvorenom odbojkaškom igralištu udaljenom samo 200 metara od džamije čiji su zidovi napukli, a prozori razbijeni u zemljotresu jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali koji je pogodio 21. novembra grad Čiandžur, oko 75 kilometara južno od glavnog grada Džakarte, preneo je Rojters.

"Posle katastrofe i dalje se plašimo, tako da smo morali da se preselimo na odbojkaško igralište. Zamolio sam zajednicu da bude na oprezu jer bi katastrofa mogla ponovo da se dogodi“, rekao je Džamhur.

Stotine naknadnih potresa pogodili su planinski region, a jake kiše i klizišta usporili su dostavljanje hrane, vode i lekova stanovnicima. 

Spasilački timovi nastavili su danas da raščišćavaju ruševine da bi pronašli još oko 40 ljudi koji se vode kao nestali, ali nade da će ih pronaći žive su male, saopštila je agencija za ublažavanje posledica katastrofa.

Indonezija je jedno od najtrusnijih područja u svetu, podseća britanska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet