Fokus

Uhapšena nećaka iranskog vrhovnog verskog vođe jer je stala na stranu protesta

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2022

-

14:25

Uhapšena nećaka iranskog vrhovnog verskog vođe jer je stala na stranu protesta
Uhapšena nećaka iranskog vrhovnog verskog vođe jer je stala na stranu protesta - Copyright Prinstscreen YouTube/Mahmoud Moradkhani

veličina teksta

Aa Aa

Nećaka iranskog vrhovnog verskog vođe ajatolaha Ali Hamneija, opozicionarka Faride Moradkani uhapšena je u Iranu nakon što je pozvala strane vlade da prekinu sve veze sa Teheranom zbog nasilnog gušenja protesta izazvanih smrću mlade Iranke u policijskom pritvoru.

"Slobodni svete, budi sa nama. Poručite svojim vladama da prestanu da podržavaju ovaj smrtonosni režim koji ubija decu. Ovaj režim nije odan nijednom verskom principu i ne poznaje nikakva pravila, osim sile i održavanja na vlasti", poručila je Moradkani u video izjavi koju je podelio na internetu njen brat pre hapšenja, preneo je CNN.

Moradkani je rekla da u ovom, kako je navela, kritičnom trenutku istorije, čitavo čovečanstvo primećuje da se iranski narod, praznih ruku, sa hrabrošću bori sa zlim silama.

Takođe je kazala da su Iranci u ratu sa vladama koje podržavaju iranski režim i pozvala demokratske zemlje da opozovu svoje predstavnike iz Irana i proteraju predstavnike Irana iz svojih zemalja.

Iranski režim je i ranije hapsio Moradkani, podseća CNN.

Komentari (0)

Svet