Fokus

Jedan civil poginuo,14 vojnika i civila povređeno u eksploziji bombe u Pakistanu

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2022

-

14:43

Jedan civil poginuo,14 vojnika i civila povređeno u eksploziji bombe u Pakistanu
Jedan civil poginuo,14 vojnika i civila povređeno u eksploziji bombe u Pakistanu - Copyright Tanjug/AP/Mohammad Ramiz

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje jedan civil je poginuo, a 14 vojnika i civila je povređeno u današnjoj eksploziji bombe pored puta, u severozapadnoj pograničnoj oblasti Pakistana sa Avganistanom, saopštila je policija.

Lokalni policijski zvaničnik Kalid Vazir rekao je da izgleda da je bombaški napad bio usmeren na konvoj bezbednosnih snaga, koji je prolazio pored grada Miran Šaha u provinciji Kajber Pahtunhva u blizini avganistanske granice.

Vazir je istakao da je eksplozija oštetila obližnje prodavnice, a da su povređeni uglavnom vojnici. Nijedna grupa nije odmah preuzela odgovornost za napad, ali to planinsko i izolovano područje je nekadašnje uporište pakistanskih talibana, poznatih kao Tehrik-e-Taliban Pakistan ili TTP, koji su u savezu sa susednim avganistanskim liderima, preneo je AP.

Lokalni talibani pojačali su napade na snage bezbednosti poslednjih sedmica, nakon što su prošlog meseca jednostrano okončali višemesečni prekid vatre postignut sa pakistanskom vladom.

Pakistan se više puta žalio da avganistanski talibanski režim nije uspeo da obezbedi pogranične oblasti i da pruža utočište pakistanskim talibanskim borcima.

Pakistanski talibani su ohrabreni povratkom na vlast avganistanskih talibana, koji su preuzeli vlast u Kabulu nakon povlačenja američkih trupa prošle godine, podseća američka agencija. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet