Fokus

Pobrkao običaje: Australijski političar hteo da iskaže poštovanje, pa završio u bolnici

Komentari

Autor: Tanjug

16/12/2022

-

14:52

Pobrkao običaje: Australijski političar hteo da iskaže poštovanje, pa završio u bolnici
Pobrkao običaje: Australijski političar hteo da iskaže poštovanje, pa završio u bolnici - Copyright Twitter/@7NewsCanberra

veličina teksta

Aa Aa

Bivši zamenik premijera Australije Majkl Mekormak prebačen je u bolnicu zbog dehidracije nakon što je popio celu činiju sakaua tokom turneje po Pacifiku, objavio je danas Gardijan.

Mekormak je izjavio da je pokušavao da pokaže poštovanje ispijanjem odjednom pune činije sakaua, tradicionalnog mikronezijskog pića sa sedativnim svojstvima napravljenim od korena biljke bibera, misleći da je slična piću iz južnog Pacifika koje je prethodnog dana popio u Vanuatuu.

Twitter/@7NewsCanberra

 

 

On je rekao da mu je pozlilo posle 15 minuta, da je prebačen u bolnicu i da je spavao 14 sati dok se nije oporavio.

Na Fidžiju, na primer, od gostiju na ceremoniji se očekuje da popiju sve što im se nudi u jednom gutljaju, dok je, međutim, sakau mnogo jači i preporučuje se za pijuckanje, a činiju obično prvo dobijaju najistaknutiji gosti.

Twitter/@7NewsCanberra

 

 

Mekormak je bio u australijskoj parlamentarnoj delegaciji u poseti regionu Pacifika, a tokom posete Mikroneziji, povodom obeležavanja 35 godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa, bio je poslužen sakauom. 

Komentari (0)

Svet