Fokus

Kongresmen iz Kalifornije i bivši američki tužilac: Ima "dovoljno dokaza" da se optuži Tramp

Komentari

Autor: Tanjug

18/12/2022

-

20:15

Kongresmen iz Kalifornije i bivši američki tužilac:  Ima "dovoljno dokaza" da se optuži Tramp
Adam Šif - Copyright AP/J. Scott Applewhite

veličina teksta

Aa Aa

Kongresmen iz Kalifornije Adam Šif izjavio je da je uveren da postoji "dovoljno dokaza" da se optuži bivši predsednik SAD Donald Tramp zbog pokušaja da se ponište predsednički izbori 2020. godine.

"Mislim da postoje dokazi da je Tramp počinio krivična dela pokušavajući da poništi izbore. Gledajući na to kao bivši tužilac, smatram da ima dovoljno dokaza da se optuži bivši predsednik", rekao je Šif.

Na pitanje Si-En-Ena da li je to dovoljno da se Tramp osudi, Šif je odgovorio:

"Ne znam šta ima ministarstvo pravde, ali znam šta je u javnoj evidenciji. Dokazi mi izgledaju prilično jasni, ali da sam na mestu tužioca želeo bih da vidim kompletan skup dokaza da bih doneo odluku o podizanju optužnice", odgovorio je Šif.

Šifova izjava Si-En-Enu data je dan pre nego što će odbor za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma kojim on predsedava objaviti pregled svog opsežnog izveštaja o napadu na Kongresno zdanje 6. januara 2021. godine u kojem je smrtno stradalo devetoro ljudi.

Demonstranti lojalni predsedniku Donaldu Trampu okupili su se 6. januara 2021. godine na američkom Kapitolu u Vašingtonu u pokušaju da preokrenu rezultate predsedničkih izbora.

Novootkriveni sudski dokumenti pokazuju da je jedan muškarac iz Tenesija uhapšen zbog ilegalnog ulaska u zdanje na Kapitolu i zavere sa drugom osobom da ubiju desetine federalnih agenata koji su obavljali dužnost obezbeđivanja zgrade Kongresa, navodi Si-En-En.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet