Fokus

Kongresna komisija će preporučiti tri krivične prijave za Trampa

Komentari

Autor: Tanjug

17/12/2022

-

11:48

Kongresna komisija će preporučiti tri krivične prijave za Trampa
Donald Tramp - Copyright Tanjug AP/Andrew Harnik

veličina teksta

Aa Aa

Američka Kongresna komisija, koja vodi istragu o prošlogodišnjim neredima na Kapitolu, navodno će preporučiti tri krivične prijave protiv bivšeg predsednika Donalda Trampa, prenosi BBC.

Optužnice koje se predlažu za Trampa uključuju pobunu, izvestili su američki mediji.
Očekuje se da će komisija objaviti svoj konačni izveštaj sledeće nedelje.

Trampove pristalice upale su u Kongres 6. januara 2021. u pokušaju da zaustave potvrdu pobede Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima.

Ministarstvo pravde, koje već istražuje Trampovu ulogu u nemirima, nije u obavezi da razmatra preporuke bilo kog kongresnog odbora, navodi BBC.

Pored pobune, prema različitim medijima, komisija će predložiti da Tramp bude optužen za ometanje zvaničnog postupka i učestvovanje u zaveri za prevaru SAD.

Očekuje se da će devet članova kongresne komsije odobriti završni izveštaj od osam poglavlja, oslanjajući se na razgovore sa više od 1.000 svedoka, i dostaviti ga Ministarstvu pravde, navodi britanski javni servis. Kompletan izveštaj biće objavljen u sredu, saopštio je predsedavajući Beni Tompson, demokrata iz Misisipija koji je na čelu odbora.

 

Preporuka za vas

Komentari (1)

gost

17.12.2022 12:54

g Tramp nije presednik SAD vise bio je otisao vratice se a za nijednim njegovim prethodnicima nije se dizalla u SAD prasina ko za njim/iako njegovi prethodnici nezasluzuju nista dobro da im se kaze /

Svet