Fokus

"Kad nađem nekog dovoljno naivnog...": Mask potvrdio da će se povući sa čela Tvitera, ali pod određenim uslovima

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

21/12/2022

-

07:22

"Kad nađem nekog dovoljno naivnog...": Mask potvrdio da će se povući sa čela Tvitera, ali pod određenim uslovima
Tanjug/AP/Hannibal Hanschke, Pixabay - Copyright Tanjug/AP/Hannibal Hanschke, Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Vlasnik Tvitera Ilon Mask saopštio je danas da će podneti ostavku na mesto generalnog direktora ove društvene kompanije, nakon što su tviteraši u anketi izglasali njegov odlazak.

"Podneću ostavku na mesto direktora čim nađem nekog dovoljno naivnog da se lati posla! Nakon toga, vodiću timove za softver i servere", naveo je Mask danas na svom nalogu.

U noći između nedelje i ponedeljka, milijarder je na svom nalogu objavio anketu, s jednim pitanjem: "Da li želite da se sklonim s čela Tvitera?", dodajući da će poštovati rezultate,.

Anketa je pokazala da oko 57,5 odsto tviteraša želi da Mask da otkaz, dok je 42,5 odsto bilo protiv. U anketi je učestvovalo oko 17,5 miliona korisnika Tvitera. 

profimedia

 

Ipak, posle tih rezultata, Mask je na pola dana nestao sa društvene mreže, potom se vratio Tvitom "Zanimiljivo", odgovarajući na komentar korisnika koji je rekao da rezultat ne može da bude pouzdan zbog lažnih naloga.

Odgovarajući na sugestiju drugog korisnika da bi "Pretplatnici koji plaćaju trebalo da budu jedini koji mogu da glasaju u anketama u vezi sa politikom", Mask je rekao: "Dobra ideja. Tviter će napraviti tu promenu."

Pretplatom na "Tviter Blue" korisnici mogu da dobiju bedž sa plavom kvačicom koji označava verifikaciju.

Ovoj anketi prethodila je veoma burna sedmica na Tviteru. Nedavno je kompanijia poručila da više neće dozvoliti spominjanje drugih društvenih mreža. Te "zabranjene" platforme bi bile pored Fejsbuka i Instragama i manje poznate mreže kao što su Mastodon, Truth, Social, Tribel, Nostr i Post.

profimedia

 

Kasnije je taj post obrisan, a Mask je relativizovao celu priču, napisavši da je povremeno deljenje linkova kojima se pominju konkurentske kompanije je u redu, ali "bezpošteno reklamiranje" konkurenata neće biti dozvoljeno.

U petak su privremeno suspendovani nalozi nekoliko novinara iz CNN-a, Njujork Tajmsa i Vašington posta, zbog navodnog deljenja podataka o njegovoj lokaciji.

Zbog ovog najnovijeg kontraverznog poteza, kritike su stigle iz Ujedinjenih nacija, ali i iz EU.

Podsetimo, Mask se i odmah nakon što je preuzeo društvenu mrežu, suočio sa oštrim kritikama zbog odluke da otpusti polovinu zaposlenih u kompaniji, nakon čega je pokušao da uvede plaćene verifikacije, što je izazvalo veliku pobudunu

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet