Fokus

Još jedna zgrada u Majamiju evakuisana, utvrđeno da nije bezbedna za život

Komentari

Autor: AP

03/07/2021

-

10:41

Još jedna zgrada u Majamiju evakuisana, utvrđeno da nije bezbedna za život
Evakuacija zgrade - Copyright AP/Rebecca Santana

veličina teksta

Aa Aa

Vlasti Severnog Majami Biča naredile su evakuaciju jedne zgrade nakon što je utvrđeno da nije bezbedna za život. Ova zgrada nalazi se oko osam kilometara od naselja u kom se prošle nedelje srušila zgrada, čime je usmrćeno najmanje 22 ljudi.

Kako su naveli iz gradskih vlasti, nakon kolapsa zgrade u naselju Surfsajd urađena je revizija okolnih naselja i utvrđeno je da još jedna zgrada, sa 156 stanova, nije bezbedna za život stanara.

"Grad je naredio da se, iz predostrožnosti, zgrada odmah zatvori i stanovnici evakuišu radi njihove zaštite, dok se sprovodi strukturna procena i određuju sledeći koraci", navodi se u saopštenju.

Zvaničnica Severnog Majami Biča, Fortuna Snakler, nadgledala je evakuaciju i tom prilikom poručila da je za stanare posebno stresno što moraju da napuste svoj dom, ali i upozorila da se približava tropska oluja koja bi mogla da bude dodatna opasnost.

"Želela sam da budem sigurna da se neće dogoditi isto što i u Surfsajdu. Mogla je to da bude ova zgrada, umesto one", rekla je.

Gradonačelnik okruga Majami-Dejd predložio je reviziju zgrada sagrađenih pre više od 40 godina kako bi se osiguralo da su u skladu sa lokalnim propisima, nakon prošlonedeljne katastrofe u Surfsajdu u kojoj su poginule najmanje 22 osobe, a više od 120 i dalje se vodi kao nestalo.

Preporuka za vas

Privremeno obustavljena spasilačka operacija u Majamiju, sve manje nade za pronalaženje preživelih

Komentari (0)

Svet