Fokus

Kina: Spremni smo da sa Rusijom sagradimo pravedniji i racionalniji međunarodni poredak

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2023

-

12:42

Kina: Spremni smo da sa Rusijom sagradimo pravedniji i racionalniji međunarodni poredak
Kina: Spremni smo da sa Rusijom sagradimo pravedniji i racionalniji međunarodni poredak - Copyright AP Photo/Mark Schiefelbein

veličina teksta

Aa Aa

Kina je spremna da proširi stratešku saradnju sa Rusijom kako bi promovisala demokratizaciju međunarodnih odnosa i izgradila pravedniji i racionalniji svetski poredak, rekao je danas portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

"U novoj godini Kina je spremna da radi sa Rusijom na jačanju strateških veza i produbljivanju praktične saradnje kako bi doprinela unapređivanju demokratizacije međunarodnih odnosa, formiranju pravednijeg i racionalnijeg međunarodnog poretka i olakšavanju izgradnju zajednice sa zajedničkom budućnosti za čovečanstvo", kazao je Vang, prenosi TASS.

On je naglasio da su "pod strateškim vođstvom obe zemlje rusko-kineski odnosi krenuli novim putem harmoničnog suživota i obostrano korisne saradnje susednih zemalja".

Ranije ove nedelje, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su odnosi Rusije i Kine trenutno na najvišem nivou u istoriji.

On je opisao veze između dve zemlje kao poverljive, pragmatične, međusobno uvažene i zasnovane na balansu interesa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet