Fokus

Obustavljena misija "Lekara bez granica" u Burkini Faso posle pogibije dvojice njihovih volontera

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2023

-

23:18

Obustavljena misija "Lekara bez granica" u Burkini Faso posle pogibije dvojice njihovih volontera
Obustavljena misija "Lekara bez granica" u Burkini Faso posle pogibije dvojice njihovih volontera - Copyright Tanjug AP/Sophie Garcia

veličina teksta

Aa Aa

NVO Lekari bez granica (MSF) saopštila je danas da je obustavila svoje operacije u oblasti na severozapadu Burkina Faso nakon što su naoružani napadači danas ubili dvoje njihovih dobrovoljaca.

U saopštenju se navodi da su naoružani napadači rano jutros otvorili vatru na vozilo u kojem su četiri člana osoblja te NVO putovala između gradova Dedugu i Tugan u provinciji Sur, prenosi Rojters.

U napadu su poginula dva državljana Burkine Faso - vozač starosti 39 godina i radnik logistike star 34 godine, dok su druga dva putnika uspela da pobegnu od napadača, navodi se u saopštenju MSF.

Lekari bez granica su naveli i da će suspendovati svoje aktivnosti u provinciji Sur dok se ne otkrije više iinformacija o okolnostima ovog smrtonosnog napada.

Burkina Faso je jedna od nekoliko zapadnoafričkih zemalja koje se bore protiv nasilnih džihadista povezanih sa Al Kaidom ili Islamskom državom.

Pobuna islamista koja uništava region Sahela, ukorenila se u oblastima južno od Sahare nakon pobune Tuarega u Maliju 2012. godine.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet