Fokus

Kim Džong Un naredio vojsci da intenzivira vežbe za "pravi rat", objavljene fotografije lansiranja projektila

Komentari

Autor: Tanjug

10/03/2023

-

08:52

Kim Džong Un naredio vojsci da intenzivira vežbe za "pravi rat", objavljene fotografije lansiranja projektila
Kim Džong Un naredio vojsci da intenzivira vežbe za "pravi rat", objavljene fotografije lansiranja projektila - Copyright Tanjug/ Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Lider Severne Koreje Kim Džong Un naredio je vojsci da intenzivira vežbe za "pravi rat", prenosi Rojters pozivajući se na severnokorejske državne medije.

Kim je nadgledao vojnu vežbu, za koju je ocenio da je dokazala sposobnost zemlje da se suprotstavi u "stvarnom ratu", navodi britanska agencija.

Severna Koreja je u četvrtak ispalila balističku raketu kratkog dometa sa svoje zapadne obale, saopštila je vojska Južne Koreje, dodajući da analizira mogućnost da je Pjongjang lansirao više raketa istovremeno sa istog područja.

Tanjug/ Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File

 

Fotografije koje je objavila severnokorejska agencija KCNA prikazuju najmanje šest projektila ispaljenih u isto vreme.

KCNA je prenla da je jedinica obučena za "udarne misije" ispalila "snažnu salvu na ciljane vode" i demonstrirala sposobnost da se „suprotstavi stvarnom ratu".

"(Kim) je naglasio da bi vatrene jurišne jedinice trebalo da budu pripremljene da perfektno izvođenje dve strateške misije - odvraćanje od rata i preuzimanje inicijative u ratu, stalnim intenziviranjem vežbi za pravi rat...“, navodi KCNA.

Rojters navodi da je lider Severne Koreje bio u pratnji svoje ćerke. Najnovija lansiranja Pjongjanga dolaze nakon velikih vežbi Sjedinjenih Država i Južne Koreje koje su najavljene za sledeću sedmicu pod nazivom Štit slobode.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet