Fokus

Južna Koreja: Prvo dete Kima Džonga Una je sin, ima i treće dete nepoznatog pola

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2023

-

13:12

Južna Koreja: Prvo dete Kima Džonga Una je sin, ima i treće dete nepoznatog pola
Lider Severne Koreje prvi put javno pokazao svoju ćerku - Copyright Tanjug AP/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Prvo dete severnokorejskog lidera Kim Džong-una je sin, a veruje se da on ima i treće dete, čiji pol nije poznat, preneli su danas poslanici južnokorejskog parlamenta saznanja iz izveštaja Nacionalne obaveštajne službe (NIS).

Kimov sin se do sada nije pojavljivao u javnosti, dok je kćerka Ju-ae viđena s ocem u nekoliko navrata, što je podstaklo pretpostavke da je pripremaju da bude sledeći lider zemlje, preneo je Rojters.

S druge strane, u NIS-u smatraju da je najverovatnije objašnjenje pojavljivanje Ju-ae u javnosti taj što Kim Džon-un želi da javnosti pokaže da će njegov naslednik biti četvrta generacija lidera iz te porodice.

Jedan od poslanika je rekao izveštaj nije potvrdio glasine kako Kimov sin ima fizičke i mentalne probleme.

U istom izveštaju NIS-a se navodi da je Severna Koreja u mogućnosti da održi velike vojne vežbe i testira novu interkontinentalnu balističku raketu tokom proleća.

Navodi se i da nestašica hrane u toj zemlji još uvek nije dovoljno ozbiljna da bi se smatrala pretnjom po režim, i pored toga što se Severna Koreja suočava sa godišnjim manjkom pirinča od 800.000 tona.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet