Fokus

Nemiri na ulicama Port-o-Prensa, policija uhvatila ubice predsednika Haitija, građani hoće da ih linčuju

Komentari

Autor: Tanjug

08/07/2021

-

21:09

Nemiri na ulicama Port-o-Prensa, policija uhvatila ubice predsednika Haitija, građani hoće da ih linčuju
Haiti - Copyright Tanjug/AP/Joseph Odelyn

veličina teksta

Aa Aa

Policija Haitija uhvatila je šestoricu muškaraca koji su ubili predsednika Žovenela Moiza i traga za organizatorima koji stoje iza operacije, rekao je šef policije Leon Šarl danas na brifingu za novinare, koji je prenosila televizija.

Šarl je apelovao na stanovništvo da sarađuje sa snagama bezbednosti i da ne izaziva nemire, nakon što se masa ljudi pojavila ispred policijske stanice u prestonici Port-o-Prensu u kojoj su smešteni osumnjičeni, preneo je Rojters.

Premijer Haitija Klod Žozef apelovao je na građane da osumnjičene ubice predsednika Žovenela Moiza predaju policiji i da ih ne linčuju.

Tanjug/AP/Joseph Odelyn

 

Ranije danas stotine stanovnika Haitija galamilo je ispred policijske stanice u Port-o-Prensu, gde su se nalazili osumnjičeni za ubistvo, uzvikujući "spaliti ih", preneo je Rojters.

Oni su zapalili vozilo za koje su pretpostavili da je vozilo atentatora.

 Pedsednika Moiza (53) ubili su nepoznati napadači prošle noći u njegovoj privatnoj rezidenciji, a njegova supruga Martin Mari Etijen Džozef, koja je, takođe, ranjena u ovom napadu, u kritičnom je stanju i prebačena je u bolnicu u Majami.

Među uhapšenim atentatorima američki državljanin
 

Među šest osoba koje su uhapšene u vezi sa smrtonosnim atentatom na predsednika Žovenela Moiza je jedan američki državljanin, poreklom sa Haitija, izjavio je danas ministar za izbore i interparlamentarne odnose Matijas Pjer, preneo je "Vašington post".


DŽejms Solejdžis, američki državljanin je jedan od uhapšenih, a veruje se da je bar još jedan od uhapšenih Amerikanc poreklom sa Haitija, rekao je Pjer u intervjuu američkom listu, preneo je Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet