Fokus

Okružno tužilaštvo Menhetna: Tramp lažno najavio svoje hapšenje, cilj je opstrukcija istrage

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2023

-

17:28

Okružno tužilaštvo Menhetna: Tramp lažno najavio svoje hapšenje, cilj je opstrukcija istrage
Donald Tramp - Copyright Tanjug AP/Andrew Harnik

veličina teksta

Aa Aa

Okružno tužilaštvo Menhetna u Njujorku saopštilo je danas da je bivši američki predsednik Donald Tramp lažno najavio da se očekuje njegovo hapšenje i navelo da republikanci u Kongresu ometaju rad kancelarije tužioca u krivičnoj istrazi protiv bivšeg predsednika. 

Kancelarija okružnog tužioca Alvina Braga napisala je u pismu trojici republikanaca u Predstavničkom domu da je njihovo pismo stiglo u kancelariju nakon što je Tramp najavio svoje hapšenje, na osnovu informacija koje su navodno procurele, i nakon što su njegovi advokati pozvali republikance da intervenišu. 

Bragova kancelarija je navela da su tri kongresmena tražila informacije koje nisu javne o toku krivične istrage koja je poverljiva na osnovu zakona države Njujork. 

Reč je o tri predstavnika iz redova republikanaca: predsedniku odbora za pravosuđe Predstavničkog doma Džimu Džordanu, predsedniku nadzornog odbora tog doma Džejmsu Komeru i predsedniku odbora za administraciju Brajanu Stilu.

Velika porota, koju je sazvao Brag u januaru, počela je saslušanje dokaza o Trampovoj ulozi u tajnoj isplati novca zvezdi filmova za odrasle Stormi Danijels nekoliko dana pre održavanja predsedničkih izbora 2016. godine.

Danijelsova je rekla da je dobila novac u zamenu za ćutanje o seksualnom odnosu koji je imala sa Trampom 2006. godine.

Tramp negira te tvrdnje i rekao je da je istraga protiv njega politički motivisana, preneo je Rojters. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet