Fokus

Liban u konfuziji zbog odlaganja letnjeg računanja vremena: O radnom vremenu od danas se - nagađa

Komentari

Autor: Tanjug

26/03/2023

-

12:46

Liban u konfuziji zbog odlaganja letnjeg računanja vremena: O radnom vremenu od danas se - nagađa
Liban u konfuziji zbog odlaganja letnjeg računanja vremena: O radnom vremenu od danas se - nagađa - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Odluka libanske vlade da u poslednjem trenutku odloži početak letnjeg računanja vremena do kraja muslimanskog svetog meseca Ramazana, dovela je danas do masovne konfuzije u toj zemlji.

Pošto su neke institucije pomerile vreme na časovnicima, a druge odbile da to urade, mnogi Libanci su se našli u poziciji da nagađaju o radnim vremenima preduzeća, škola i drugih ustanova, preneo je AP.   

U nekim slučajevima, debata je poprimila sektašku prirodu, a mnogi hrišćanski političari i institucije, uključujući najveću libansku Maronitsku crkvu, odbili su da se pridržavaju odluke. U Libanu se obično kazaljke na satovima pomeraju sat unapred poslednje nedelje u martu, kao i u većini evropskih zemalja.

Međutim, u četvrtak je libanska vlada objavila odluku privremenog premijera Nadžiba Mikatija da pomeri početak letnjeg računanja vremena na 21. april. Za donošenje takve odluke nije naveden razlog, ali se u video snimku sastanka između Mikatija i predsednika parlamenta Nabiha Berija, koji je procurio u lokalne medije, može čuti da Beri traži od Mikatija da odloži uvođenje letnjeg računanja vremena, kako bi se muslimanima omogućilo da prekinu ramazanski post sat ranije.

 

Komentari (0)

Svet