Fokus

Mačka se vratila do ruševina zgrade u Majamiju kako bi pronašla svoje vlasnike

Komentari

Autor: AP

10/07/2021

-

08:58

Mačka se vratila do ruševina zgrade u Majamiju kako bi pronašla svoje vlasnike
Mačka se vratila do ruševina zgrade u Majamiju kako bi pronašla svoje vlasnike - Copyright Tanjug AP/Mark Humphrey

veličina teksta

Aa Aa

Mačka koja je živela na devetom spratu stambenog objekta koji se urušio na Floridi, vraćena je svojoj porodici, objavili su zvaničnici u petak.

Đina Nikol Vlasek, vlasnica azila za životinje Kitty Campus, objavila je na Fejsbuku da je crna maca pronađena u četvrtak uveče u blizini ruševina zgrade na Surfsajdu i dovedena u obližnji objekat u Majami biču.

Kada se pročulo da je mačak po imenu Binks oveden u azil, žena koja je preživela urušavanje, odmah se uputila u Majami bič i potvrdila da je u pitanju njen ljubimac.

Gradonačelnica okruga Majami Danijela Levin Kava rekla je tokom konferencije za medije da je Binksa prepoznao dobrovoljac koji je hranio mačke u blizini srušene zgrade.

"Obožavam mačke i imam jednu. Nikada u životu nisam provela dan bez mačke i znam koliko su ljudi vezani za svoje ljubimce, a posebno koliko je teško kada ne znaju gde su. Učinili smo sve što smo mogli, ali u meni i dalje postoji nada da ćemo pronaći još nekog izgubljenog ljubimca. Srećom, ova maca je uspela da pobegne jer su vrata bila otvorena", rekla je gradonačelnica.

Radnici za kontrolu životinja nastavljaju sa postavljanjem zamki u tom području u nadi da će pronaći još nekog kućnog ljubimca koji je eventualno preživeo, ističe Kava.

Broj žrtava se popeo na 79

Još jedno telo izvučeno je iz ruševina zgrade u Majamiju, pa je broj žrtava sada porastao na 79, saopštili su zvaničnici.

Ukupno 61 osoba se vodi kao nestala, prenosi Rojters.

Uzrok rušenja zgrade jos uvek nije utvrđen, a istraga je u toku.

 

Komentari (0)

Svet