Fokus

Pucnjavu u školi u Nešvilu izvela žena stara 28 godina, imala dve poluatomatske puške i pištolj

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2023

-

08:51

Pucnjavu u školi u Nešvilu izvela žena stara 28 godina, imala dve poluatomatske puške i pištolj
Printscreen Metropolitan Nashville Police - Copyright Printscreen Metropolitan Nashville Police

veličina teksta

Aa Aa

Oružani napad u privatnoj hrišćanskoj školi u Nešvilu u američkoj državi Tenesi, u kojem su ubijena tri deteta i tri odrasle osobe, izvela je Odri Hejl stara 28 godina, koju je ubila policija.

Portparol nešvilske policije Don Aron rekao je da je žena imala dve poluautomatske puške i pištolj, prenosi Rojters.

U jučerašnjoj pucnjavi u privatnoj hrišćanskoj školi u Nešvilu u američkoj državi Tenesi ubijeno je sedam osoba, među kojima i žena koja je izvela napad, saopštila je policija.

Prvobitno je izvešteno da je u pitanju tinejdžerka, ali je kasnije utvrđeno da je u pitanju ipak nešto starija osoba.

Kako se navodi, policajci koji su izašli na mesto događaja čuli s pucnjavu sa drugog sprata škole, koju pohađaju deca od oko 12 godina.

Policija je saopštila da su dva policajca iz petočlanog tima pucala na ženu u hodniku škole, nakon čega je ona proglašena mrtvom.

Kako je navedeno, žena je ušla u školu na sporedni ulaz. Masovne pucnjava postale su uobičajene u SAD, ali su napadači retko žene.

Žena koja je pucala u Nešvilu detaljno planirala napad, pronađeno još oružja

Oružani napad u privatnoj hrišćanskoj školi u Nešvilu u američkoj državi Tenesi, u kojem su ubijena tri deteta i tri odrasle osobe, izvela je 28-godišnja 

Odri Hejl, bivša je učenica škole u kojoj je izvršila napad. Nešvilska policija je saopštila da su u kući Hejl pronađene još dve sačmarice, prenosi BBC.

Odri Hejl je detaljno planirala napad i prethodno je nacrtala mapu škole, na kojoj se vide mesta na kojima se može ući u zgradu, kao i mesta koja pokrivaju nadzorne kamere, prenosi CNN.

Šef nešvilske policje Džon Drejk je rekao da je policija otkrila i "neku vrstu manifesta" koji je napisala Hejl, dodavši da je ona osećala "neku ozlojeđenost zbog toga što je morala da pohađa tu školu".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet