Fokus

U metežu oko podele brašna u Pakistanu poginulo 11 ljudi, desetine povređenih

Komentari

Autor: Tanjug

29/03/2023

-

19:53

U metežu oko podele brašna u Pakistanu poginulo 11 ljudi, desetine povređenih
U metežu oko podele brašna u Pakistanu poginulo 11 ljudi, desetine povređenih - Copyright Tanjug AP/K.M. Chaudary

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 11 ljudi, uključujući i žene, poginulo je, a na desetine su povređene poslednjih dana u pakistanskoj provinciji Pendžab, u ljudskim stampedima tokom pokušaja da dobiju besplatno brašno koje distribuira vlada, saopštile su pakistanske vlasti.

Smrtni slučajevi dogodili su se kada je mnogo ljudi pohrlilo na vladine distributivne punktove, pošto je pakistanska vlada u nedostatku novca uvela šemu besplatnog brašna za siromašne, pre svega u provinciji Pendžab, kako bi se izborila s naglo rastućom inflacijom, prenela je agencija PTI.

Dve starije žene i jedan muškarac poginuli su u utorak, dok je još 60 povređeno u stampedu u centrima za besplatno brašno u četiri okruga u južnom Pendžabu - Sahival, Bahavalpur, Muzafargar i Okara.

Drugi okruzi u kojima su prijavljeni smrtni slučajevi su Fasailabad, Jehanian i Multan.

Najmanje dve osobe su poginule, a njih 56 povređeno u stampedu tokom besplatne distribucije brašna u pakistanskom Sahivalu, javili su lokalni mediji, pozivajući se na spasilačke službe.
Incident se dogodio zbog lošeg upravljanja distribucijom ugroženim licima, prenela je televizija CTGN.

Policija je okrivljena da je izazvala haos u centrima tako što je maltretirala i palicama nasrtala na građane, koji su čekali u dugim redovima da dobiju besplatno brašno.

Bezbednosne snage su takođe pribegle grubom pristupu nakon pljačke besplatnih kamiona sa brašnom u gradovima Muzafargar i Rahim Jar Kan.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet