Fokus

Novi sukobi u pojasu Gaze, nakon upada policije u Al-Aksu ispaljene i rakete

Komentari

Autor: Tanjug

05/04/2023

-

08:30

Novi sukobi u pojasu Gaze, nakon upada policije u Al-Aksu ispaljene i rakete
Novi sukobi u pojasu Gaze, nakon upada policije u Al-Aksu ispaljene i rakete - Copyright Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

veličina teksta

Aa Aa

Izraelska vojska rano jutros je gađala ciljeve u Pojasu Gaze, nakon što je deset raketa ispaljeno iz te oblasti prema Izraelu, kao odgovor na sukobe koji su ranije izbili u džamiji Al Aksa.

U saopštenju vojske se navodi da su gađane dve Hamasove lokacije za proizvodnju i skladištenje oružja u Pojasu Gaze, kao odgovor na deset raketa ispaljenih u tri talasa iz Pojasa Gaze prema oblasti Sderota i Jad Mordehaja, prenosi Džerusalem post.

Kasnije je takođe pogođen vojni kompleks i više vojnih položaja pod kontrolom ove militantne organizacije, dodaje se u saopštenju. Radio Hamas je izvestio da su u izraelskim udarima pogođena dva kampa za obuku, jedan u gradu Gaza, a drugi u izbegličkom kampu, preneo je Rojters. 

Palestinske frakcije u Gazi ispalile su rakete zemlja-vazduh na izraelsku letelicu koja je izvodila napade, prema palestinskim izveštajima.

Tanjug/AP Photo/Mahmoud Illean

 

Jedna od raketa ispaljenih tokom noći iz Pojasa Gaze prema Izraelu pogodila je fabriku u industrijskoj zoni Sderot, pet je palo na otvorenim površinama, a ostale je presrela izraelska vojska, a u ovom napadu nije bilo povređenih, saopštila je izraelska vojska, navodi Džerusalem post.

Izraelska policija je juče napala desetine vernika u džamiji Al-Aksa u Jerusalimu, prema izjavama svedoka, palestinskih vlasti i saopštenju policije, preneo je Rojters.

Policija je saopštila da je intervencija odgovor na ranije nerede i da je bila primorana da uđe u kompleks, nakon što su se maskirani ekstremisti zaključali u džamiju sa pirotehničkim sredstvima, motkama i kamenjem.

Komentari (0)

Svet