Fokus

Stormi Danijels: Tramp ne treba da ide u zatvor ako bude osuđen za prikrivanje isplata

Komentari

Autor: Tanjug

06/04/2023

-

17:53

Stormi Danijels: Tramp ne treba da ide u zatvor ako bude osuđen za prikrivanje isplata
Stormi Danijels: Tramp ne treba da ide u zatvor ako bude osuđen za prikrivanje isplata - Copyright Tanjug AP/Markus Schreiber, File, Alex Brandon, File

veličina teksta

Aa Aa

Stormi Danijels, bivša zvezda filmova za odrasle u centru krivičnog postupka protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, izjavila je da ne misli da bi bivši predsednik trebalo da ide u zatvor ako bude osuđen za prikrivanje isplata novca koji joj je dao.

"Ne mislim da su njegovi zločini protiv mene vredni zatvaranja", rekla je Danijels (44) u intervju za Foks nejšen, koji će biti danas emitovan, preneo je Rojters.

Tramp je u utorak u Njujorku optužen za falsifikovanje poslovne dokumentacije zbog navoda da je orkestrirao isplate Danijelsovoj i bivšem Plejboj modelu Keren MekDugal pred održavanje izbora 2016. godine kako bi se sprečilo objavljivanje da je imao seksualne odnose sa njima.

Sve 34 tačke otpečaćene optužnice protiv bivšeg američkog predsednika odnose se na određenu poslovnu evidenciju Trampove organizacije za koje tužioci tvrde da je u više navrata prepravljana unošenjem lažnih podataka.

Navodne lažirane fakture se odnose na račune izdate na ime Majkla Koena, ili na čekovne računa Donalda Dž. Trampa tokom 2017. godine, navodi se u optužnici, preneo je CNN.

U optužnici, na 16 strana, izneti su novi detalji o planu koji je, prema navodima tužioca, obuhvatao više isplata dvema ženama, među kojima je i zvezda filmova za odrasle Stormi Danijels, koje su navodile da su bile u seksualnim odnosima sa Trampom nekoliko godina ranije, kao i vrataru u Trampovom tornju koji je tvrdio da ima priču o navodnom Trampovom vanbračnom detetu, naveo je Glas Amerike.

Kako je preneo CNN, prema optužnici, glavni urednik i izvršni direktor Nešenel enkvajerera obratio se Majklu Koenu 2016. godine i rekao mu da Stormi Danijels tvrdi da je imala aferu sa Donaldom Trampom.

Koen je, kako se navodi u optužnici, pregovarao potom o tajnoj isplati novca kako bi "obezbedio da se Denijelsova ne oglašava o aferi", pokušavajući da spreči otkrivanje štetnih informacija u poslednjih nekoliko nedelja pre predsedničkih izbora.

Tramp je, međutim, navodno dao instrukcije Koenu da odloži plaćanje Danijelsovoj "što je duže moguće".

Tužioci tvrde da je Tramp bio deo nezakonitog plana za suzbijanje negativnih informacija, uključujući nezakonitu uplatu od 130.000 dolara s ciljem da se suzbiju negativne informacije koje bi štetile njegovoj kampanji.

Sledeće lično saslušanje u slučaju bivšeg predsednika Donalda Trampa zakazano je za 4. decembar u Njujorku.

Prema zakonima države Njujork, sve zajedno, optužbe protiv Trampa nose maksimalnu kaznu od preko 100 godina zatvora, ali bi, kako se navodi u izveštaju Rojtersa, u slučaju da bivši predsednik bude proglašen krivim, zatvorska kazna gotovo sigurno bila daleko manja od toga.

Tramp negira sva krivična dela koja mu se stavljaju na teret, a njegovi advokati najavljuju tešku borbu da se optužbe povuku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet