Fokus

Masakr na rođendanu tinejdžera: Četiri osobe ubijene u pucnjavi tokom rođendanske zabave u Alabami

Komentari

Autor: Tanjug, CNN

16/04/2023

-

17:21

Masakr na rođendanu tinejdžera: Četiri osobe ubijene u pucnjavi tokom rođendanske zabave u Alabami
Masakr na rođendanu tinejdžera: Četiri osobe ubijene u pucnjavi tokom rođendanske zabave u Alabami - Copyright Tanjug AP/Elizabeth White/WRBL via AP

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje četiri osobe su poginule, a više od 20 je povređeno u pucnjavi na rođendanskoj zabavi u gradiću Dadevil u američkoj saveznoj državi Alabama, saopštili su danas zvaničnici.

Državna agencija za sprovođenje zakona nije iznela više detalja na konferenciji za novinare, preneo je Rojters.

Do pucnjave je došlo oko 22.34 sata u subotu, rekli su predstavnici agencije, ne navodeći šta je dovelo do pucnjave, niti da li su osumnjičeni privedeni.

„Učinićemo sve da utešimo tu decu i ne gubite iz vida da su oni najviše pod uticajem ove situacije“, rekao je upravnik škola okruga Rejmond Porter.

Televizija WRBL javila je da se pucnjava dogodila u subotu uveče u plesnom studiju tokom proslave 16 rođendana.

 

 

Federalni istražni biro (FBI), Američki biro za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive, kao i Okružno tužilaštvo petog okruga pomažu u istrazi, navodi se u saopštenju državne agencije za sprovođenje zakona.

Pucnjava se dogodila u roku od nekoliko nedelja nakon dve masovne pucnjave u obližnjim državama Tenesi i Kentaki. Službenik banke ubio je petoro kolega i ranio devetoro na radnom mestu u Luisvilu u Kentakiju u ponedeljak. Tri devetogodišnjaka i tri člana osoblja ubila je 27. marta u privatnoj hrišćanskoj školi u Nešvilu u Tenesiju bivša učenica.

 

Komentari (0)

Svet