Fokus

Sastanak ministara grupe G7 u Japanu: Na dnevnom redu upravljanje veštačkom inteligencijom

Komentari

Autor: Tanjug

29/04/2023

-

11:25

Sastanak ministara grupe G7 u Japanu: Na dnevnom redu upravljanje veštačkom inteligencijom
G7 samit u Nemačkoj prošle godine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministri Grupe sedam (G7) sastali su se danas u istočnom Japanu da bi razgovarali o upravljanju veštačkom inteligencijom usred brzog povećanja upotrebe čet botova sa veštačkom inteligencijom, kao i o drugim pitanjima, kao što je bezbedna digitalna infrastruktura.

Dvodnevni sastanak ministara za digitalne tehnologije zemalja članica G7 u gradu Takasakiju, severozapadno od Tokija, jedan je u nizu ministarskih sastanaka koji se održavaju uoči samita G7 sledećeg meseca, preneo je Kjodo.

Jedan od ciljeva sastanka je promocija tehnologija za poboljšanje protoka prekograničnih podataka i besplatnog i otvorenog interneta.

"Dok napredak tehnologija veštačke inteligencije (AI) može da učini poslovanje vlade i privatnog sektora efikasnijim i produktivnijim, mogao bi da stvori neočekivane izazove za demokratiju", rekao je japanski ministar za digitalne tehnologije, Taro Kono, koji predsedava sastankom zajedno sa japanskim ministrom ekonomije, trgovine i industrije, Jasutošijem Nišimurom, i ministrom unutrašnjih poslova i komunikacija, Takeakijem Macumotom.

Brzi tempo razvoja veštačke inteligencije istakao je potrebu za međunarodnim standardima koji bi upravljali tehnologijom, pri čemu su mnoge zemlje pojačale propise o korišćenju čet botova zbog zabrinutosti za privatnost.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet