Fokus

Bolsonaro glavna zvezda na najvećem brazilskom sajmu agrobiznisa

Komentari

Autor: Tanjug

01/05/2023

-

23:05

Bolsonaro glavna zvezda na najvećem brazilskom sajmu agrobiznisa
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik Brazila Žair Bolsonaro bio je danas glavna zvezda na najvećem brazilskom sajmu agrobiznisa, gde su ga pozdravile pristalice iz jakog poljoprivrednog sektora, preneo je Rojters.

Ovo je bio prvi Bolsonarov susret sa pristalicama, otkako se vratio iz SAD pre mesec dana, a okupljeni su mu aplaudirali dok se penjao na kombajn.

Organizatori godišnjeg sajma "Agrišou" povukli su pozivnicu za aktuelnog ministra poljoprivrede iz vlade predsednika Luiza Inasija Lule da Silve, koja se žalila da se sajam pretvorio u predizborni događaj, navodi Rojters.

"Mi smo velika nacija i imamo pravo da budemo velika sila. Šta je potrebno poljoprivredi? Potrebni su vam političari koji neće da vam prepreče put", rekao je Bolsonaro u društvu guvernera Sao Paula Tarkisija de Freitasa, koji je bio ministar infrastrukture u vreme mandata Bolsonara.

Bogati i moćni poljoprivredni sektor je bio jedan od glavnih uporišta podrške Bolsonaru na izborima 2018. godine.

Tokom mandata, Bolsonaro je ublažio ekološke kontrole, stao na stranu farmera u sporovima oko zemljišta sa autohtonim zajednicama, i doneo zakon koji dozvoljava poljoprivrednicima da se naoružaju da zaštite svoja imanja, dodaje Rojters.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet