Fokus

Lideri G7 pozvali Beograd i Prištinu da sprovode svoje obaveze

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2023

-

20:35

Lideri G7 pozvali Beograd i Prištinu da sprovode svoje obaveze
Lideri G7 pozvali Beograd i Prištinu da sprovode svoje obaveze - Copyright Tanjug AP/Susan Walsh, POOL

veličina teksta

Aa Aa

Lideri Grupe 7 industrijalizovanih zemalja sveta (G7) u danas objavljenom zajedničkom saopštenju podzravili su Sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i Aneks za njegovu implementaciju, i pozvali obe strane da sprovode svoje obaveze.  

"Kako bi ostvarili svoj puni potencijal za građane Kosova i Srbije i za unapređenje dobrosusedskih odnosa na Zapadnom Balkanu, pozivamo obe strane da na svrsishodan način i u dobroj veri sprovedu svoje obaveze", navodi se u tački 65. zajedničkog saopštenja lidera G7, koji su se sastali u Hirošimi. 

Oni su pozdravili Sporazum o putu normalizacije odnosa i Aneks za njegovu implementaciju, koji su postignuti u okviru dijaloga pod posredstvom EU u Briselu 27. februara i u Ohridu 18. marta.   

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

21.05.2023 15:49

Бал вампира. Ови глобални вампири представљају западни свет као поборнике правде и тако се ругају историји и интелигенцији, илузионисти чијије чћитав живот пример илузије и вирутуелне реалности .... која не постоји нигде осим и њиховим психипатских и изопаченим умовима - за разлику од њихове реалности и историје који су пример пример злочина, геноцида, безакоња, неправде, бездушности, отимачине, подлости ... свега онога што је бездушно и погрешно... Ни, изгледа, на срећу слободарског света да долази крај доминације западних удружених вампири и рвопија света.

Svet