Fokus

Vašington: Avioni F-16 u poteri za putničkom Cesnom, kasnije se srušila u Virdžiniji

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2023

-

08:21

Vašington: Avioni F-16 u poteri za putničkom Cesnom, kasnije se srušila u Virdžiniji
Vašington: Avioni F-16 u poteri za putničkom Cesnom, kasnije se srušila u Virdžiniji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američka ratna avijacija podigla je borbene avione F-16 koji su krenuli za lakim putničkim avionom tipa Cesna koji je narušio vazdušni prostor oko glavnog grada SAD Vašingtona, a čiji pilot nije reagovao na pozive kontrole letenja.

Avion Cesna kasnije se srušio u susednoj u državi Virdžinija, a na mestu nesreće nisu pronađeni preživeli, prenosi Rojters.

Tokom svoje akcije američki lovci F-16 izvršili su probijanje zvučnog zida iznad Vašingtona što je izazvalo iznenađenje i uznemirenost stanovništva. Iz policije savezne države Virdžinija je potvrđeno da su u avionu Cesna bile četiri osobe i da na mestu pada tog aviona nije bilo preživelih.

Avion Cesna je registrovan na kompaniju Enkor Motors iz Melburna u saveznoj državi Floridi, a vlasnik kompanije Džon Rumpel izjavio je za dnevnik Vašington post da su u avionu leteli njegova ćerka, unuka i njena dadilja.

"Ne znamo ništa o padu aviona. Za sada smo u kontaktu sa ljudima i Federalne službe za civilnu avijaciju" rekao je Rumpel u razgovoru sa izveštačem Vašington posta.

Američka vojska je pokušala da kontaktira pilota, koji nije reagovao i činilo se da Cesna leti na autopilotu, izjavio je neimenovani izvor upozan sa ovim slučajem.

"Borbeni avioni dobili su dozvolu za probijanje zvučnog zida i let supersoničnom brzinom što su mogli da čuju stanovnici glavnog grada SAD", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Komentari (0)

Svet