Fokus

Sirijska PVO uzvratila na izraelske vazdušne udare

Komentari

Autor: Tanjug

02/07/2023

-

15:14

Sirijska PVO uzvratila na izraelske vazdušne udare
Tanjug/AP - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Sirija je saopštila da je njena PVO presrela i oborila izraelske rakete, koje su lansirane na brojne ciljeve širom centralnih delova zemlje, preneli su državni mediji.

U saopštenju sirijske vojske navodi se da su projektili preleteli delove glavnog grada Libana Bejruta i pogodili lokacije u blizini grada Homsa, što je rezultiralo samo materijalnom štetom, ali izveštač Rojtersa nije uspeo da dobije potvrdu ovih zveštaja.

Portparol izraelske vojske potvrdio je da su izraelski ratni avioni napali sirijsku PVO bateriju, iz koje je jedna protivvazdušna raketa lansirana prema Izraelu.

Izaelska ratna avijacija je napadala i druge vojne ciljeve u tom području, a nije bilo prijavljenih ljudskih žrtava, izjavio je portparol izraelske vojske Avičaj Adre.

Izrael je poslednjih meseci pojačao udare na sirijske aerodrome i vazduhoplovne baze, kako bi se ometale sve veće isporuke oružja iz Irana namenjene saveznicima u Siriji i Libanu, uključujući i libanski Hezbolah.

Izraelski udari su deo sukoba niskog intenziteta koji se vodi godinama, sa ciljem usporavanja rastućeg uticaja Irana u Siriji, ukazuju izraelski vojni eksperti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet