Fokus

Povratak veća misterija od nestanka: Policija tvrdi da je mladić za kojim se tragalo osam godina sve vreme bio kod kuće

Komentari

Autor: AP

06/07/2023

-

22:16

Povratak veća misterija od nestanka: Policija tvrdi da je mladić za kojim se tragalo osam godina sve vreme bio kod kuće
Tanjug/AP/TexasEquuSearch/Courtesy of Houston Chronicle - Copyright Tanjug/AP/TexasEquuSearch/Courtesy of Houston Chronicle

veličina teksta

Aa Aa

O Rudolfu Rudiju Farijasu IV, tinejdžeru čiji je nestanak u Hjustonu 2015. prijavila njegova porodica, ništa se nije znalo osam godina. Odjednom se pojavila vest da je mladić pronađen živ ispred crkve u najvećem gradu u Teksasu sa posekotinama i modricama.

Teksaški centar za nestale saopštio je da se Farijas oporavlja u bolnici, ali vlasti nisu saopštile gde je Farijas, koji sada ima 25 godina, proveo osam godina otkako je prijavljen nestanak nakon što je izveo svoja dva psa u šetnju u blizini kuće svoje porodice u severoistočnom Hjustonu. Potraga za njim je bila bezuspešna, iako su kasnije pronađeni njegovi psi. Istraga je tokom osam godina ostala otvorena.

A onda je usledio obrt.

Policija Teksasa saopštila je da je mladić ustvari već sledećeg dana nakon prijavljenog nestanka bio kod kuće, ali pod drugim imenom, prenosi AP.

„Nakon što su istražitelji razgovarali s njim, otkriveno je da se Rudi vratio kući sledećeg dana, 8. marta 2015. godine. Majka Dženi je nastavila da obmanjuje policiju ostajući nepokolebljiva u tvrdnjama da je Rudi i dalje nestao“, rekao je poručnik Kristofer Zamora na konferenciji za novinare.

Šef policije Troj Finer odbio je da odgovori na pitanja o mentalnom zdravlju Farijasa ili njegove majke i nije želeo da kaže šta je motivisalo njihove postupke. On je rekao da je policija "na samom početku" svoje istrage o tome šta se dogodilo.

Policijski detektivi u Hjustonu rekli su da su tužioci odbili da podnesu prijave protiv Dženi Santane i njenog sina Rudolfa „Rudija“ Farijasa IV, ali da se njihova istraga nastavlja.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet