Fokus

Indijski predstavnik: Posredovanje između Rusije i Ukrajine izvan delokruga G20, to je ekonomski forum

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2023

-

18:38

Indijski predstavnik: Posredovanje između Rusije i Ukrajine izvan delokruga G20, to je ekonomski forum
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Posredovanje u postizanju mira između Rusije i Ukrajine je izvan delokruga G20 i to će najbolje uraditi Ujedinjene nacije ili će biti postignuto bilateralnim pregovorima, izjavio je danas indijski izaslanik u G20 Amitab Kant.

"Naše mišljenje je da je G20 ekonomski forum, a ne forum za razgovore o bezbednosnim pitanjima", rekao je Kant u intervjuu Rojtersu.

"Međutim, kako je rekao (indijski) premijer (Narendra) Modi na Baliju, ovo nije era rata, već era dijaloga i diplomatije", dodao je Kant, misleći na samit G20 održan na indonežanskom ostrvu Bali u novembru.

Modijeva opaska da "današnja era nije era rata" prvi put je izneta u septembru ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, u najoštrijem javnom odgovoru Nju Delhija na rat u Ukrajini, navodi britanska agencija.

Indija, koja trenutno predsedava G20, tražila je uglavnom neutralan stav o ratu, generalno odbijajući da okrivi Rusiju za napad koji je počela u februara prošle godine, pozivajući na diplomatsko rešenje i oštro podstičući kupovinu ruske nafte, iako su zapadne zemlje nastojale da sankcionišu Moskvu, dodala je agencija

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet