Fokus

Derek Šole imenovan za podsekretara za politiku u okviru Sekretarijata za odbranu SAD, čestitka Blinkena

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2023

-

21:22

Derek Šole imenovan za podsekretara za politiku u okviru Sekretarijata za odbranu SAD, čestitka Blinkena
Derek Šole - Copyright AP Photo/Yousef Murad

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole imenovan je na funkciju podsekretara za politiku u okviru Sekretarijata za odbranu (DOD), saopštio je večeras šef američke diplomatije Entoni Blinken.

“Čestitke prijatelju na nominaciji. Derek je bio ključni član i lider mog tima. Potvrda njegove nominacije biće velika dobit Sekretarijata za odbranu. Naša nacija imaće brojne koristi od njegovog posvećenog službovanja”, objavio je Blinken na Tviteru.

U svojoj objavi Šole je istakao da mu je bila čast da sarađuje sa Blinkenom i timom u okviru Stejt departmenta.

“Počastvovan sam prilikom da se vratim u Sekretarijat za odbranu i sarađujem sa sekretarom na bezbednosti naše nacije. Radujem se saradnji sa Senatom na potvrdi nominacije”, napisao je Šole na Tviteru.

Šole trenutno obavlja funkciju savetnika za spoljnu politiku u okviru Stejt departmenta.

Od 2012. do 2015. bio je izvršni potpredsednik za bezbednosnu i odbrambenu politiku u nemačkom Maršal fondu u SAD, preneo je Glas Amerike.

Pre toga bio je angažovan kao pomoćnik američkog sekretara za odbranu zadužen za poslove iz oblasti međunarodne bezbednosti. 

U najvećoj meri bavio se američkom odbrambenom politikom koja je obuhvatala Evropu, NATO, Bliski istok, Afriku i zapadnu hemisferu tokom mandata sekretara Leona Panete i Čaka Hejgela.
U okviru mandata u Stejt department bavio se Zapadnim Balkanom, kao i  situacijom na KiM.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet