Fokus

Mekarti najavio kongresnu istragu o opozivu povodom poslova Bajdenove porodice

Komentari

Autor: Tanjug

25/07/2023

-

20:29

Mekarti najavio kongresnu istragu o opozivu povodom poslova Bajdenove porodice
Tanjug/AP/Ohad Zwigenberg - Copyright Tanjug/AP/Ohad Zwigenberg

veličina teksta

Aa Aa

Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa, republikanac Kevin Mekarti izjavio je u intervjuu za Foks njuz da se istrage republikanaca o poslovnim aktivnostima članova porodice američkog predsednika Džozefa Bajdena "podižu na nivo istrage o opozivu".

"Danas, s ove pozicije mogu da kažem da ne bismo znali ništa od ovoga da republikanci nisu preuzeli većinu. Samo smo pratili trag na koji su nas upućivale informacije do kojih smo došli. Ovo se podiže na nivo istrage o opozivu koja Kongresu daje moć da dođe do svih potrebnih informacija", rekao je Makarti i dodao da će republikanci "pratiti ovaj slučaj do kraja".

Reagujući na Makartijevu izjavu, portparol Bele kuće za istrage i nadzor Ijan Sams rekao je da "republikanci žele da krenu na Bajdena bez obzira na istinu".

"Umesto da se fokusiramo na stvarna pitanja kojima Amerikanci žele da se bavimo, kao što su nastavak uspešne borbe protiv inflacije ili otvaranje novih radnih mesta, republikanska većina u Predstavničkom domu želi da nameće drugačije prioritete", rekao je Sams.

 

Komentari (0)

Svet