Fokus

Šest meseci od razornog zemljotresa: Beba rođena u ruševinama u Siriji danas srećna devojčica

Komentari

Autor: Tanjug

06/08/2023

-

11:17

Šest meseci od razornog zemljotresa: Beba rođena u ruševinama u Siriji danas srećna devojčica
Šest meseci od razornog zemljotresa: Beba rođena u ruševinama u Siriji danas srećna devojčica - Copyright Tanjug AP/Ghaith Alsayed

veličina teksta

Aa Aa

Snimak spasavanja novorođene bebe, devojčice iz ruševina zgrade u gradu Džindarisu na severu Sirije u februaru, obišao je ceo svet, a dete se od tada značajno oporavilo i sada je mala Afra jedna srećna, zdrava šestomesečna devojčica.

U seriji katastrofalnih zemljotresa koji su devastirali delove Turske i Sirije početkom februara, srušila se i zgrada u kojoj je živela majka male Afre, koja se porodila neposredno pre rušenja zgrade i preminula ispod ruševina odmah nakon porođaja, prenosi BBC.

Kada je beba Afra pronađena u ruševinama zgrade u Džindarisu, njena pupčana vrpca je još bila vezana za majku.

Afru su prihvatili i odgajaju je njena tetka i ujak, zajedno sa još sedmoro dece u Džindarisu, nedaleko od turske granice.

Tanjug AP/Ghaith Alsayed

 

"Još je mala, ali podseća me na svog tatu i na svoju majku, moju sestru Navaru. Ima Navarin osmeh. Često bi provodili vreme kod nas, ali sada ih više nema, izgubili su živote u zemljotresu", kaže Afrin ujak, Kalil al-Savadi, ljuljajući nasmejanu devojčicu u ljuljaški.

Razorni zemljotres pogodio je 6. februara jugoistočnu Tursku i severnu Siriju i odneo više od 44.000 ljudskih života.

Dramatični snimak spasavanja bebe u Džindarisu je podeljen na društvenim mrežama i ubrzo je postao viralan, a spašena devojčica je odvedena u bolnicu gde su je prozvali Aja, što na arapskom znači čudo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet