Fokus

Raste broj žrtava u brodolomu kod Tunisa: Poginulo 11 migranata, 44 se vode kao nestali

Komentari

Autor: Tanjug

07/08/2023

-

16:16

Raste broj žrtava u brodolomu kod Tunisa: Poginulo 11 migranata, 44 se vode kao nestali
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Broj ljudi koji su poginuli u brodolomu kod Tunisa porastao je na 11, nakon što je pronađeno još sedam tela, za koje se veruje da pripadaju migrantima koji su se udavili, saopštile su danas lokalne vlasti.

Kako prenosi Rojters, 44 osobe se vode kao nestale, a dve su spasene. Prema navodima jednog sudskog zvaničnika, migranti na brodu, koji je potonuo kod ostrva Kerkena u Tunisu u blizini luke Sfaks, poticali su iz subsaharskih afričkih zemalja.

Obalska straža Tunisa je od 1. januara do 20. jula ove godine izvukla 901 telo migranata koji su se udavili, saopštilo je u julu Ministarstvo unutrašnjih poslova te zemlje, što je najveći broj žrtava na migrantskom putu preko pomorske teritorije Tunisa.

Ta severnoafrička država se ove godine suočava s rekordnim migrantskim talasom i čestim brodolomima migranata koji kreću iz subsaharskog područja na opasan put ka italijanskim obalama.

Tunis je zamenio Libiju kao glavno regionalno polazište za ljude koji traže bolji život u Evropi, bežeći od siromaštva i sukoba u Africi i na Bliskom istoku.

Komentari (0)

Svet