Fokus

"Počeo je da preti osoblju i putnicima": Uhapšen muškarac zbog koga je avion Malejža Erlajnsa morao prinudno da sleti

Komentari

Autor: CNN

14/08/2023

-

21:10

"Počeo je da preti osoblju i putnicima": Uhapšen muškarac zbog koga je avion Malejža Erlajnsa morao prinudno da sleti
Tanjug AP/Velutha Parambath via AP - Copyright Tanjug AP/Velutha Parambath via AP

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac (45) uhapšen je danas nakon što je navodno ometao let Malejža Erlajnsa iz Sidneja za Kuala Lumpur, zbog čega je avion bio primoran da se naglo okrene usred leta i sleti na Međunarodni aerodrom u Sidneju, prenosi CNN

"Očekuje se da će muškarac biti optužen kasnije večeras", rekao je portparol australijske federalne policije. Još uvek nema detalja o incidentu ili optužnici. 

Policija je saopštila da su svi putnici evakuisani i da "nema pretnje po zajednicu".

"Sproveden je plan reagovanja u vanrednim situacijama, a evakuacija je započeta onda kada je procenjeno da je to bezbedno za putnike i posadu", saopštila je policija.

Tanjug AP/Velutha Parambath via AP

 

Putnik za koga se pretpostavlja da je bio na ovom letu, na društvenoj mreži Iks, ranije poznatoj kao Tviter, napisao je kako je muškarac "počeo da preti osoblju i putnicima".

U izjavi za CNN, Malejža Erlajns navodi da je let sa ukupno 194 putnika i pet članova posade bezbedno sleteo u 15.47 časova po lokalnom vremenu, oko dva sata nakon što je poleteo.

"Let MH122 Malejža Erlajns 14. avgusta 2023. vratio se na međunarodni aerodrom u Sidneju zbog putnika koji je ometao let. Radi bezbednosti, komandir leta doneo je odluku da se vrati u Sidnej", saopštila je aviokompanija.

Međunarodni aerodrom u Sidneju u izjavi za Si-En-En navodi da su 32 domaća leta, uključujući 16 dolaznih i 16 odlaznih otkazana, dok su ostali domaći letovi kasnili i do 90 minuta.

"U ovom trenutku nema otkazivanja međunarodnih letova", saopštio je aerodrom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet