Fokus

Hapšenja u Pakistanu nakon napada muslimana na crkve i domove hrišćana

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2023

-

11:57

Hapšenja u Pakistanu nakon napada muslimana na crkve i domove hrišćana
Hapšenja u Pakistanu nakon napada muslimana na crkve i domove hrišćana - Copyright Tanjug AP/K.M. Chaudary

veličina teksta

Aa Aa

Pakistanska policija je uhapsila gotovo 130 muslimana noćas u istočnom delu zemlje gde je rulja muslimanskih vernika besnih zbog toga što je jedan hrišćanin navodno oskrnavio Kuran, prethodno napala crkve i domove manjinskih hrišćana.

U saopštenju se navodi da nije bilo žrtava jer su se hrišćani koji sa svojim porodicama žive u stambenoj oblasti u kvartu Faisalabag u gradu Jaranvala, brzo pobegli na bezbednija mesta, prenosi AP.

Hrišćani koji su se danas vratili svojim kućama mogli su da vide da je najmanje jedna crkva potpuno spaljena, a još četiri oštećene tokom nereda.

"Sedeli smo kod kuće kada smo iznenada čuli da dolazi rulja i saznali da pale kuće i crkve", rekla je uplakana Šazija Amdžad ispred svog doma koji je zapaljen u sredu.

Ona je rekla da su izgrednici polivali kuće benzinom, krali nakit i druge stvari, a slično su doživeli i drugi hrišćani iz Jaranvala.

Khalid Muhtar, lokalni sveštenik, rekao za AP da je većina hrišćana koji žive u toj oblasti pobegla na bezbednija mesta.

"Moja kuće takođe je spaljena", rekao je on i dodao da se, po svemu sudeći, većina od 17 crkava u Jaranvali našla na udaru napadača.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet