Fokus

Šerif u Džeksonvilu: Pucnjava rasno motivisana, napadač imao nacrtane kukaste krstove na pušci

Komentari

Autor: Tanjug, FoNet

27/08/2023

-

11:21

Šerif u Džeksonvilu: Pucnjava rasno motivisana, napadač imao nacrtane kukaste krstove na pušci
Šerif u Džeksonvilu: Pucnjava rasno motivisana, napadač imao nacrtane kukaste krstove na pušci - Copyright Tanjug/AP/John Raoux

veličina teksta

Aa Aa

Belac koji je ubio tri Afroamerikanca u Džeksonvilu, na Floridi, imao je nacrtane kukaste krstove na pušci, a pre zločina je objavio poruke mržnje prema crncima, prenosi NBC njuz.

"Ova pucnjava je bila rasno motivisana, on je mrzeo crnce. Hteo je da ih ubije", izjavio je lokalni šerif T.K. Voters na konferenciji za novinare.

Tanjug/AP/John Raoux

 

Rekao je da je do zuba naoružani ubica ostavio poruke svojim roditeljima, medijima i zvaničnicima federalnih organa za sprovođenje zakona, u kojima se detaljno objašnjava njegova rasna mržnja.

"Iskreno govoreći, ovo je delo manijaka koji je odlučio da želi da oduzima ljudske živote. Gađao je određene grupu ljudi, a to su crnci i jasno je rekao da njih želi da ubija", dodao je Voters.

Tanjug/AP/John Raoux

 

Sve tri žrtve, dva muškarca i jedna žena, bili su crnci, navodi CNN, ističući da je reč o "jednoj od nekoliko pucnjava tokom vikenda koje su ponovo šokirale Amerikance na javnim mestima – od prodavnica do fudbalskih utakmica do parada".

FBI je otvorio federalnu istragu i istražuje pucnjavu kao zločin iz mržnje. Nakon izvršenog zločina u prodavnici Dolar Dženeral u gradu Džeksonvil na Floridi, ubica je izvršio 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet