Fokus

Tramp prikupio 7,1 milion dolara u kampanji otkako se predao u Atlanti

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2023

-

15:13

Tramp prikupio 7,1 milion dolara u kampanji otkako se predao u Atlanti
Tramp prikupio 7,1 milion dolara u kampanji otkako se predao u Atlanti - Copyright Tanjug AP/Fulton County Sheriff's Office via AP

veličina teksta

Aa Aa

Tim za predizbornu kampanju bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa saopštio je da je prikupio 7,1 milion dolara otkako se predao u zatvoru u Atlanti u američkoj državi Džordžiji, nakon čega je pušten uz kauciju.

Kako se navodi, veliki deo sredstava dolazi od prodaje predmeta kao što su šolje, majice i hladnjaci za piće sa slikom Trampovog namrgođenog lica dok se predaje u zatvoru, preneo je BBC.

Tramp je prikupio gotovo 20 miliona dolara za tri sedmice od podizanja optužnica u slučajevima nereda u Džordžiji i na Kapitolu.

Odmah nakon hapšenja u Džordžiji u petak, Tramp je prikupio 4,18 miliona dolara, što je, kako je naveo njegov tim, najveća cifra prikupljena za  24 sata u njegovoj dosadašnjoj kampanji. 

Osim što se prodavala roba onlajn, Trampov tim je slao poruke pristalicama da daju sredstva.Tramp je pušten uz kauciju od 200.000 dolara, a optužen je za zaveru u vezi sa pokušajem da poništi rezultate predsedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine.

Tramp se suočava i sa tri druge optužnice dok vodi kampanju za predsedničke izbore 2024. godine. On negira sve optužbe i tvrdi da su slučajevi protiv njega politički motivisani jer on vodi trku za republikansku nominaciju da bi se suprotstavio aktuelnom predsedniku demokrati Džozefu Bajdenu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet