Fokus

Ambasada Maroka u Srbiji: Zahvalnost kralja prijateljskim zemljama

Komentari

Autor: Tanjug

10/09/2023

-

15:19

Ambasada Maroka u Srbiji: Zahvalnost kralja prijateljskim zemljama
Ambasada Maroka u Srbiji: Zahvalnost kralja prijateljskim zemljama - Copyright Tanjug AP/Mosa'ab Elshamy

veličina teksta

Aa Aa

Marokanski kralj Mohamed VI izrazio je zahvalnost svim zemljama, među kojima je i Srbija, koje su ponudile pomoć i solidarnost sa marokanskim narodom nakon razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju.

Ambasada Maroka u Beogradu podelila je na platformi X (Tviter) jučerašnju poruku podrške i solidarnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i Ministarstva spoljnih poslova Srbije, podsećajući tako na, kako navode, svu podršku i empatiju prijateljske Srbije narodu Maroka.
Predsednik Srbije  izrazio je juče iskreno saučešće povodom razornog zemljotresa u Maroku i saopštio da je Srbija spremna da, u okviru svojih mogućnosti, pruži svaku vrstu pomoći toj severnoafričkoj zemlji.

Marokanski "kralj je izrazio iskrenu zahvalnost kraljevine Maroko svim bratskim i prijateljskim zemljama koje su iskazale solidarnost sa marokanskim narodom u ovoj situaciji i od kojih su mnoge izrazile spremnost da pruže pomoć u ovim posebnim okolnostima", navodi se u saopštenju kraljevskog kabineta koje je Tanjugu prosledila Ambasada Maroka u Srbiji.

Kako se navodi, kralj Mohamed i prestolonaslednik Mulaj El Hasan u kraljevskoj palati u Rabatu održali su juče sa zvaničnicima radnu sednicu o situaciji nakon zemljotresa u kojem je poginulo više od 2.000 ljudi.

Predstavljene su informacije o pogođenim prefekturama i provincijama, a razmatrane su i mere pomoći ugroženima tokom ove prirodne katastrofe.

Po instrukcijama kralja koji je i glavnokomandujući oružanih snaga, angažovani su značajni vojni ljudski i logistički resursi, kao i zdravstveni i spasilački timovi koji tragaju za nestalima u ruševinama.

 

Komentari (0)

Svet