Fokus

Netanjahu i Mask u Silikonskoj dolini u ponedeljak: Tema razgovora - veštačka inteligencija

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2023

-

19:17

Netanjahu i Mask u Silikonskoj dolini u ponedeljak: Tema razgovora - veštačka inteligencija
Netanjahu i Mask u Silikonskoj dolini u ponedeljak: Tema razgovora - veštačka inteligencija - Copyright Tanjug AP/Petros Karadjias, Pool, Jacquelyn Martin

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu sastaće se u ponedeljak u Silikonskoj dolini sa vlasnikom platforme X (Tviter) Ilonom Maskom, izjavio je zvaničnik u Netanjahuovom kabinetu, dok je Mask rekao da će se njihov razgovor fokusirati na tehnologiju veštačke inteligencije.

Već je bilo planirano da Netanjahu sledeće sedmice poseti Kaliforniju, nedelju dana pre putovanja u Njujork, na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, preneo je Rojters.

Izraelski zvaničnik je potvrdio sastanak sa Maskom, o čemu je prvi izvestio "Vašington post", ali nije izneo druge detalje.

U Silikonskoj dolini, Netanijahu bi mogao da pokuša da ojača odnose sa rukovodiocima u visokotehnološkom sektoru, ključnom pokretaču izraelske ekonomije.

Za sada se ne zna da li će se tokom putovanja sastati sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, koji je izrazio zabrinutost zbog revizije pravosuđa koju su sproveli Netanijahu i njegova desničarska vlada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet