Planeta

Rovovima u Ukrajini haraju zverke dužine "kalašnjikova": Vojnici slikali "trofej"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/12/2023

-

14:30

Rovovima u Ukrajini haraju zverke dužine "kalašnjikova": Vojnici slikali "trofej"
Ruski vojnik - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više od milion ukrajinskih i ruskih vojnika trenutno se bori na istoku Ukrajine, dok temperature padaju i zimsko vreme počinje da razara moral.

Pored snega, blata, vlage, granatiranja i dronova, borci u rovovima imaju još jedan, neočekivan i odvratan problem - gigantske pacove dužine automatske puške, piše Euronews.

Na društvenim mrežama pojavile su se uznemirujuće fotografije ogromnih, dobro uhranjenih glodara. Na jednoj od njih Rusi su položili pacova pored puške "kalašnjikov".

- Setite se ukrajinskih branioca u rovovima. S obzirom na to da su Ukrajinci odmah sa druge strane linije fronta, brinem se da Putin nije jedina štetočina sa kojom će morati da se nose - rekao je za Euronews pomoćni profesor politike i međunarodnih odnosa na Univerzitetu Notingem Tajler Kustra, povodom fotografije pacova.

 

 

On je dodao da se ruske snage „suočavaju sa teškom najezdom glodara dok miševi i pacovi traže toplinu i hranu ulazeći u njihove rovove.

Poslednjih nedelja pojavile su se različite objave na društvenim mrežama koje navodno pokazuju najezdu glodara na rusku liniju fronta, što je znak sve lošijih higijenskih uslova za trupe na bojnom polju.

AFP je nedavno izvestio da su miševi žvakali kablove važnih komada vojne opreme u ukrajinskim rovovima, poput grejača i uređaja za internet.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet