Planeta

Bivši američki bezbednjak: Ako Tramp bude predsednik mogao bi da uradi neviđene stvari, na primer da ugasi internet

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/12/2023

-

22:29

Bivši američki bezbednjak: Ako Tramp bude predsednik mogao bi da uradi neviđene stvari, na primer da ugasi internet
Donald Tramp - Copyright Tanjug AP/Shannon Stapleton/Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Bivši, a možda i budući predsednik SAD Donald Tramp bi mogao da "isključi internet" ako dobije mandat u Beloj kući, upozorio je bivši službenik Sekretarijata za unutrašnju bezbednost Majls Tejlor, u izjavi za MSNBC.

Bivši Trampov šef kabineta u pomenutom telu upitan je kakvu bi potencijalnu štetu bivši predsednik, koji je favorit na internim izborima republikanske stranke, mogao da napravi na vlasti bez kršenja zakona.

"Mogućnosti su skoro neograničene. Moja najveća briga je u vezi nacionalne bezbednosti. Mislim da Amerikanci još uvek ne razumeju pun obim predsedničkih ovlašćenja i stvari koje bi Donald Tramp mogao da uradi, koje su umotane u mehur zakona, a koje bi bile štetne za republiku", rekao je Tejlor. 

Bivši službenik je zatim spekulisao kako bi Tramp mogao da uradi dosad neviđene stvari, poput izvođenja vojske na ulice. 

"Mogao bi da se pozove na ovlašćenja na koja se nikada predsednik Sjedinjenih Država nije pozivao. Potencijalno bi mogao da ugasi kompanije, ugasi internet. ili da rasporedi američku vojsku na tlu SAD", kazao je on i dodao da vanredna ovlašćenja predsednika nisu široko poznata američkom narodu.

On je takođe naveo da bi Tramp mogao da iskoristi razna ministarstva, agencije i njihove budžete da pomogne svojim prijateljima i naudi svojim neprijateljima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet