Fokus

Apelacioni sud odbacio zahtev za imunitetom u slučaju Džin Kerol protiv Trampa

Komentari

Autor: Tanjug

13/12/2023

-

19:19

Apelacioni sud odbacio zahtev za imunitetom u slučaju Džin Kerol protiv Trampa
Tanjug/AP/John Minchillo, Charlie Neibergall - Copyright Tanjug/AP/John Minchillo, Charlie Neibergall

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD Donald Tramp ne može da se pozove na predsednički imunitet u tužbi za klevetu koju je protiv njega podnela spisateljica E. Džin Kerol, koja ga je optužila za silovanje, presudio je danas američki Apelacioni sud.

Drugi okružni apelacioni sud SAD na Menhetnu potvrdio je odluku saveznog sudije da odbije Trampov zahtev za imunitet, preneo je Rojters.

Kerol je u tužbi tražila najmanje 10 miliona dolara odštete od Trampa zbog izjava koje je dao u junu 2019. dok je bio predsednik SAD, nakon što ga je ona prvi put javno optužila da ju je silovao u garderobi robne kuće na Menhetnu sredinom 1990-ih.

Tramp je negirao da poznaje Kerol, rekao da ona nije njegov "tip" i da je izmislila tvrdnju o silovanju da bi promovisala svoje memoare koje je pisala.

Kerol koja je radila kao kolumnista magazina "El", optužila ga je novembra 2019. da je silovao. 
U maju 2023. porota je odbacila tu tvrdnju, ali ga je proglasila krivim za seksualno zlostavljanje iklevetu, a autorka je dobila odštetu od pet miliona dolara.

Tramp je potom tužio Kerol za klevetu, ali je početkom avgusta taj proces izgubio.  A onda je Kerol podnela još jednu tužbu protiv Trampa, jer ju je nakon prve presude vređao na CNN. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet