Planeta

Lojd Ostin pušten iz bolnice, radiće od kuće dok traje oporavak

Komentari

Autor: CBS

15/01/2024

-

17:50

Lojd Ostin pušten iz bolnice, radiće od kuće dok traje oporavak
Lojd Ostin pušten iz bolnice, radiće od kuće dok traje oporavak - Copyright Tanjug/AP/Manuel Balce Ceneta

veličina teksta

Aa Aa

Američki ministar odbrane Lojd Ostin pušten je iz bolnice u ponedeljak, nakon dvonedeljne hospitalizacije usled komplikacija tokom operacije raka prostate, navodi se u saopštenju Pentagona.

"Ministar nastavlja da se uspešno oporavlja i, po savetu lekara, oporavljaće se i neko vreme će raditi od kuće, pre nego što se vrati u Pentagon sa punim radnim vremenom. On ima pun pristup potrebnim bezbednim komunikacionim linijama", saopštio je Pentagon.

Ostin je hospitalizovan za Novu godinu i proveo je neko vreme na intenzivnoj nezi pre nego što je premešten u drugi deo bolnice da nastavi sa oporavkom. Njegovi lekari iz Nacionalnog vojnog medicinskog centra "Volter Rid" rekli su da je rak „rano otkriven i da je njegova prognoza odlična“.

Inicijalni zahvat za uklanjanje prostate obavljen je nešto više od nedelju dana ranije, 22. decembra, ali je Ostin 1. januara doživeo „jake bolove u stomaku, kukovima i nogama“, prema rečima njegovih lekara, i bio je prebačen u bolnicu.

Njemu je dijagnostikovana infekcija urinarnog trakta i nakupljanje tečnosti koje utiče na tanko crevo, što je zahtevalo ubacivanje cevi kroz nos kako bi mu se ispumpao želudac.

Od prošlog utorka infekcija je nestala, ali je i dalje osećao nelagodnost, rekao je portparol Pentagona, general-major Pet Rajder.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet