Fokus

Kirbi: Ostinovi lekari misle da bi mu mogla biti potrebna dodatna nega

Komentari

Autor: Tanjug

14/01/2024

-

23:14

Kirbi: Ostinovi lekari misle da bi mu mogla biti potrebna dodatna nega
Kirbi: Ostinovi lekari misle da bi mu mogla biti potrebna dodatna nega - Copyright Tanjug/AP/Manuel Balce Ceneta

veličina teksta

Aa Aa

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je danas da lekari ministra odbrane SAD Lojda Ostina misle da bi mu i dalje mogla biti potrebna dodatna nega.

"Videćemo, znate, kada će moći da bude pušten, ali očigledno i dalje smatraju da će mu možda biti potrebna dodatna nega... deo toga je samo fizikalna terapija", rekao je Kirbi za CBS, preneo je Rojters.

Kirbi je rekao da "postoji rutinska redovna komunikacija" između predsednika SAD Džozefa Bajdena i Ostina i da je ministar "aktivno uključen i da se angažuje" iz bolnice.

Ostin je i dalje hospitalizovan i u dobrom je stanju, saopštio je u subotu Pentagon, dodajući da još ne zna precizno kada će biti otpušten iz bolnice.

Ostin (70) primljen je u Nacionalni vojni medicinski centar Volter Rid u Merilendu 22. decembra radi lečenja raka prostate.

On se vratio u bolnicu 1. januara zbog komplikacija koje je izazvala  infekcija urinarnog trakta i od tada se nalazi tamo.

Bajden je izjavio u petak je da je ministar odbrane Lojd Ostin trebalo da ga obavesti o svojoj bolesti, zbog koje se nalazi u bolnici, ali je naglasio da i dalje ima poverenje u šefa Pentagona.

Bajden je, na pitanje da li je Ostin napravio grešku u proceni, jer ga nije obavestio o svojoj bolesti, odgovorio potvrdno.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet