Planeta

Pentagon objavio zdravstveno stanje Lojda Ostina: Hteo je da sakrije od javnosti detalje o teškoj bolesti

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2024

-

23:39

Pentagon objavio zdravstveno stanje Lojda Ostina: Hteo je da sakrije od javnosti detalje o teškoj bolesti
Pentagon objavio zdravstveno stanje Lojda Ostina: Hteo je da sakrije od javnosti detalje o teškoj bolesti - Copyright Tanjug/AP/Cliff Owen

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin ostaje i bolnici i oseća se dobro, saopštio je danas Pentagon, napominjući da još nije poznat tačan datum kada će napustiti zdravstvenu ustanovu.  

Vest o Ostinovoj hospitalizaciji 1. januara usled komplikacija nakon operacije raka prostate nije saopštena javnosti, niti su s tim bili upoznati Bela kuća ili Kongres veći deo prošle nedelje, što je izazvalo političke reakcije i podstaklo istragu u Kongresu, prenosi Rojters. 

Ostin (70) primljen je u Nacionalnu vojni medicinski centar Volter Rid u Merilendu 22. decembra zbog tretmana raka prostate. U bolnicu se vratio 1. januara usled komplikacija, uključujući infekciju urinarnog trakta.

Nastojanje ministra da svoje zdravstveno stanje zadrži u sferi privatnosti, podstaklo je pitanja o tome da li je Ostin prekršio pravila o obaveštavanju Kongresa i doveo u nezgodan položaj američkog predsednika Džozefa Bajdena koji je tek u utorak informisan da ministar boluje od raka prostate.

Bela kuća i Pentagon odbacili su pozive za Ostinovu smenu. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet