Fokus

Američki ministar odbrane boluje od raka prostate

Komentari

Autor: Tanjug

09/01/2024

-

21:13

Američki ministar odbrane boluje od raka prostate
Lojd Ostin - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Američki ministar odbrane Lojd Ostin boluje od raka prostate, saopštio je danas Nacionalni vojni medicinski centar Volter Rid, nekoliko dana nakon što je objavljeno da je hospitalizovan.

Kako se navodi, on je 22. decembra podvrgnut "minimalno invazivnoj hirurškoj proceduri, nakon što mu je otkriven rak prostate", prenosi CNN.

U saopštenju se dodaje da je rak otkriven početkom decembra.

"Bio je pod opštom anestezijom tokom procedure. Ostin se bez problema oporavio od operacije i vratio kući sledećeg jutra. Rak prostate mu je rano otkriven, a prognoze su odlične", istakli su iz vojnog medicinskog centra.

Ostin (70) primljen je 1. januara u Nacionalni vojni medicinski centar Volter Rid, međutim vest o tome objavljena je tek nekoliko dana kasnije.

O njegovoj hospitalizaciji nisu bili obavešteni članovi Kongresa, visoki zvaničnici, predsednik Džozef Bajden, pa čak ni njegova zamenica Ketlin Hiks koja je preuzela funkciju ministra dok se Ostin nalazi u bolnici, objavili su ranije američki mediji.

Ostin je, u međuvremenu, objavio saopštenje u kojem je pohvalio osoblje Nacionalnog vojnog medicinskog centra Volter Rid za negu koju je dobio i naveo da se raduje povratku u Pentagon.

On je preuzeo odgovornost za to što nije obavestio kolege i javnost o zdravstvenom stanju, dodavši da će u budućnosti "biti bolji".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet